Vad är värre än att behöva städa?

Städningen kan vara så hemskt att det är svårt att föreställa sig någonting som skulle kunna vara värre. Att behöva städa i sitt hem, både till vardags och efter stora fester, är inte kul.

Finns det någonting värre än städning? Ja, det gör det väl om du ska vara irriterande bokstavlig, objektiv och saklig. Det är klart att kärnvapenkrig, svält och pandemier är värre än att behöva plocka undan, diska eller dammsuga efter sig. Samtidigt kan man tro att ett kärnvapenkrig ibland har ägt rum när man får se hur det ser ut i vissa bostäder. Som ett bombnedslag verkligen. Ta bara en stad som Uppsala efter valborg. Du skulle inte tro dina ögon om du fick se hur det kan se ut i studentkorridorer dagen efter sista april. Om inte det är att jämställa med krigsscener så är nog ingenting det.

Alla behöver städning

Det finns nog många som skulle uppskatta en hemstädning i Uppsala dagen efter valborg. Ja, eller kanske till och med efter varje helg. Eller åtminstone någon gång i månaden. Närhelst det behövs. Det flyttar trots allt folk från Uppsala också. Och inom Uppsala. Då måste det flyttstädas, och flyttstädas noggrant. Efterfrågan på hemstädning borde vara enormt i en stad som Uppsala. Ska man öppna en ny verksamhet i den staden kanske man skulle välja att starta en städfirma. Man kan ju passa på att sätta igång däromkring månadsskiftet mellan april och maj. Då ska det tydligen vara stort behov av städning.