Alla hundfoder har sina för- och nackdelar

Självklart vill man att hunden ska få den bästa maten. Men hur vet man vilket hundfoder som är bra när det finns så många märken att välja mellan? Och ska hunden ha torrfoder eller våtfoder?

Det är självklart att en hund ska serveras bra mat. Men det är inte alltid så lätt att välja då utbudet är stort. Dessutom kan man välja mellan torrfoder och våtfoder. De flesta föredrar torrfoder då det inte luktar lika mycket och dessutom är lättare att portionera. Det kan vara extra viktigt om man har en hund som är glad i mat och behöver förlora några kilon. Torrfoder är också för det mesta billigare än våtfoder. Men har man en hund som har problem med magen eller med att äta brukar våtfoder fungera bättre då de flesta hundar verkar älska våtfoder. Man kan också med fördel ge hunden våtfoder när man vill att den ska få i sig extra vätska eftersom maten innehåller en hel del vatten.

Så väljer man foder till hunden

Hunden mår bäst om den får ett väl sammansatt foder som innehåller alla de ämnen som den behöver. Därför väljer man hundfoder efter ras, storlek, ålder och hur aktiv hunden är. Men har hunden känslig mage, problem med urinsten eller har diabetes behöver den ett specialfoder. Vill man ha hjälp med att välja foder till sin hund brukar de flesta välsorterade butiker som säljer hundfoder kunna hjälpa till. Viktigt är att man väljer ett kvalitetsfoder eftersom det också hjälper hunden att hålla sig frisk.