När det är dags för byte till vinterdäck

Det är alltid bra att vara ute i god tid när det är dags för byte till vinterdäck och inte vänta tills första snön kommer, för då får man inte köra och det är svårare att få tid på verkstaden.

Man vet ju att det måste göras, men det är lätt att man skjuter upp att byta till vinterdäck. Vinterväglaget kan ju komma redan på senhösten och då gäller det att ha riktiga däck.

Kanske skjuter man upp det för att man tänker göra det själv och det är ganska krångligt. Man måste ha rätt utrustning och ett plant underlag eller en lyft för att få upp bilen. Så ska däcken ut från förrådet också.

Har man istället sina däck förvarade hos däckverkstaden är det inte alls svårt. Då bokar man helt enkelt en tid som passar och så åker man dit och får det gjort. Är man dessutom ute i god tid, så finns det massor av tider att välja på så man kan komma när det passar.

Företag som gör byte till vinterdäck gör det enkelt och kan ge råd

På ett företag som arbetar med att byta däck så vet de hur man får dem att vara i gott skick och hålla länge. Om man lämnar däcken på förvaring så rengörs de och man kontrollerar så att däckmönstret inte är slitet eller skadat. För att sommardäcken ska hålla sig i gott skick så förvaras de i ett utrymme med rätt temperatur så att de inte riskerar att torka ut.