En gallergrind skyddar bra mot inbrott

Att installera en gallergrind är relativt billigt men även ett bra sätt att stoppa inbrott på. En gallergrind går att få i specialmått som passar precis men också i olika typer av design.

En gallergrind passar särskilt bra i en butikslokal, arkad eller innergård. Men även som komplement till mindre säkra ytterdörrar i äldre fastigheter. Det finns gallergrindar i standardmått men man kan även få en helt skräddarsydd grind som passar precis och i en design som passar in i miljön. Detta kan var bra i lite äldre fastigheter som ofta saknar standardiserade mått. Nackdelen med en gallergrind till skillnad från en ordentlig säkerhetsdörr är att den inte isolerar mot störande ljud, eller skyddar mot farlig rök och brand. Men den kan ändå i vissa fall vara det bästa alternativet.

Jämför priser mellan olika företag

Vill man uppgradera sitt säkerhetssystem och installera en gallergrind i Stockholm ska man först vända sig till mer än ett företag och ta in kostnadsförslag. Be om att få en specificerad offert så att man kan skilja installationskostnad från priset på själva gallergrinden och övriga kostnader. Då kan man även enkelt beräkna hur mycket man kan spara genom att använda sig av rotavdraget på själva arbetskostnaden. Men det kan vara bra att också välja ett företag som är väletablerat och som har bra referenser för att slippa jobbiga överraskningar. Skriv sedan ett avtal med den valda leverantören där alla kostnader finns med, inklusive totalkostnad och datum för när gallergrinden ska vara installerad.