Enklare och säkrare med en byggställning

Är det dags att lägga om taket eller måla fasaden? För att arbetet ska gå snabbare och bli säkrare underlättar det om man sätter upp en byggställning. Här följer några tips på saker att tänka på.

En byggnadsställning är en nödvändighet för många bygg- och renoveringsprojekt, annars skulle de inte gå att genomföra. Men det är viktigt att man väljer byggställning efter det specifika uppdraget och vad som ska göras. Då blir arbetet enklare att utföra och går snabbare.

Men det blir också betydligt säkrare. Eftersom de flesta byggprojekt skiljer sig åt finns det sällan någon bra anledning att som hantverkare och byggföretag köpa en byggställning. Som privatperson är behovet inte heller särskilt stort, eftersom man inte lägger om taket eller målar fasaden varje år. Bättre är då att hyra den byggnadsställning som uppfyller alla de specifika krav som projektet kan ha.

Flera fördelar med att hyra byggställning

Genom att hyra en byggställning slipper man också att tänka på förvaring och att montera upp och ned byggställningen. Företaget man hyr av hjälper till att hitta den mest optimala byggställningen och ser sedan till att montera upp den så att den står säkert.

Det finns byggställningar i Stockholm till konkurrenskraftiga priser att hyra från flera företag. De flesta av dem erbjuder olika typer av byggnadsställningar som exempelvis fast monterade ställningar och rullställningar. En fast monterad byggställning går att helt anpassa till underlaget och påverkas inte av nivåskillnader i marken. Det går även att montera väderskydd runt en fast monterad byggställning.